Hi, my name is Thinkie, welcome to my blog!
I'm a student in cultural studies, a museum enthusiast, a scrapbooker and an art journaler. I love to travel within Europe and I enjoy photography. You can read more about me on my homepage.

Blog

Blog Archive

Categories:
Art (History)
Art Journalling
Books & Literature
Cupcake Mascots
Fantasy
Food
History
Inspiration
Life
Museums
Other Crafty Adventures
Other Cultural Studies stuff
Other Cultural stuff
Philosophy
Photography
Poetry
scrapbooking
Trips & Travels

LinkedIn-profiel van Thinkie Batenburg-Mets weergevenMe @ Linked-In

Me @ Pinterest

Check out Cupcake's Flickr account!
Thinkie.
Get yours at bighugelabs.com/flickr

My Youtube Channel

I enjoy:

Ali Edwards
Celine Navarro
Michelle LaPoint Rydell
Revlie
Marit
Elise Blaha
Annemarie
Les ateliers de Karine
Amy Tangerine
A Beautiful Mess
Balzer Designs
Bram's tea blog

And in Dutch I enjoy:

Maarten Batenburg
Museum Meermanno
Roeland van Wely

I live, I love, I create, I capture, I learn, I enjoy.

28/29 Update (NL versie)

Het eerste kwartaal van 2010 is voorbij, tijd voor een update over m'n A HREF="http://weblog.thinkie.nl/bekijkreactie.php?id=754" TARGET="_BLANK">28-dingen-te-doen-voor-ik-29-word-lijst!

1: maak een zine
Ik heb me hier wat in verdiept. Volgens wikipedia is een zine een zelfgepubliceerd magazine over watvoor onderwerp dan ook met een kleine oplage. I zou wat voorbeelden willen zien, dus ik ga nog wat meer surfen op internet en ik overweeg er een paar te kopen. Ik moet ook nadenken over de inhoud en heb wat dingen gevonden die me inspireren. I herinner me dat ik dit wel eens heb gedaan als kind en als tiener, en begin er zin in te krijgen!
Volgens wikipedia zijn ze meestal geprint of gekopierd. Ik heb echter een fotoafdruksite gevonden die voor een redelijke prijs fotobrochures maakt, dat zou wel een coole optie zijn hiervoor! Misschien kan ik er wat maken als Sinterklaascadeautje?

2: organiseer een knutselfeestje
Ik heb nagedacht over wie uit te nodigen en wat te knutselen, ik ben er nog niet uit wat ik wil.

3: houd een knutselretreat
Ik heb hier over nagedacht, waar ik heen zou willen gaan, wat ik mee zou nemen. Ik heb er zin in! Het liefst zou ik een huisje aan zee huren voor een paar dagen maar omdat we al plannen hebben voor een aantal vakanties dit jaar wordt het waarschijnlijk een dagje bij Wilma en Fred (minder luidruchtige buren, onze eigen buren zouden zeker gaan klussen of dreunende housemuziek opzetten en de inspiratie zo het raam uit jagen).
Maar ik ga later dit jaar naar een workshop weekend, dat zou ook tellen!

4: maak een soort gastenboek/poesiealbumpje/teken/vriendenboekjepagina's voor in het foto-album en vraag degenen die bij ons op bezoek komen ze in te vullen.
Gedaan!

Ik vroeg mijn verjaardagsgasten om wat maffe vragen te beantwoorden:
Wat eet je het liefst?
Wat vind je smerig?
Favoriete muzieknummer?
Favoriete film?
Favoriete tv-programma?
Favoriete kleur?
Favoriete dier?
Favoriete seizoen?
Wat is je grootste wens?
Teken of fotografeer jezelf

Vragen als dit resulteerden natuurlijk in wat maffe en kinderachtige antwoorden, sommige antwoorden waren voorspelbaar, sommige verrassend. Als je niet op mijn verjaardag was en het leuk vindt kun je de vragen beantwoorden in een reactie op deze post ;-)

5: maak een vlog
Ik weet niet echt wat ik zou kunnen laten zien en waar ik over zou kunnen praten! Dus deze stel ik nog even uit. Als je een idee of een beschaafd verzoek hebt, laat het me dan weten!

6: maak een film(pje)
Ik heb me wat verdiept in simpele (gratis) video editing software. Misschien kan ik Aafje overhalen schattig te doen voor m'n camera ;-)

7: maak een groot scrapbookalbum van vr 2010 af (geen mini)
Ik ben bezig geweest met uitzoeken welke foto's ik al heb afgedrukt voor het scrappen van 2007 en 2009, gekeken welke ik daar nog aan toe wilde voegen en die af laten drukken. Ook heb ik voor die jaren een lijst met onderwerpen gemaakt die ik in die albums wil scrapped. Maar het is meer waarschijnlijk dat ik het album van 2003 af zal maken, dat bijna af is ;-) Misschien kan ik daaraan werken tijdens m'n art retreat?

8: stuur minstens 1 lo in voor tijdschriftpublicatie (of ie ook geplaatst wordt maakt voor het behalen van het doel niet uit)
Dat doe ik pas als ik een LO maak waar ik erg tevreden mee ben.

9: mezelf door Keri Smiths boek 'how to be an explorer of the world' heenwerken

Ik zag dat er een BPS class begint binnenkort die je erbij begeleid, ik zou graag meedoen maar oet me toch echt op m'n Engels richten de komende tijd, geen tijd voor classes nu! De beschrijving bracht me iig op het idee van een werkboekje, en de voorbeelden maken me gefrustreerd dat ik ier nergens geblokt papier met lijnen in vrolijke kleuren kan vinden! ;-) Misschien kan ik hier ook aan werken tijdens m'n art retreat?

10: een inspirationwire of -board maken
Ik weet niet goed waar ik dat op zou kunnen hangen! Ik denk dat wat mooie ansichten leuk zouden zijn hiervoor! Ik zal eens rondkijken wat ik kan vinden!

11: probeer iets nieuws op creatief gebied
haken. Maar ik kwam nog niet verder dan proberen. Mijn doel is om een dasje te haken voor Cupcake ;-) Als er meer lukt is dat mooi meegenomen. Wilma heeft wat pagina's met uitleg voor me gescand, het lijkt me erg leuk als ik wat van die schattige amigurumibeestjes als cadeautjes zou kunnen maken!

12: bouw een zandkasteel voor Cupcake en/of Mini Cupcake
Ik ben dit jaar nog niet naar het strand geweest maar het is lente dus binnenkort wordt het er warm genoeg voor!

13: neem Maarten mee op een verrassingsuitje
Ha, dat vertel ik achteraf wel, voor het geval hij meeleest ;-)

14: naai een kledingstuk of gebruiksvoorwerp
Ik ben bezig met leren naaien! Maar ik denk dat ik deze al weg kan strepen, ik heb een zaje genaaid voor Wilma's camera-batterijen! Dat is een gebruiksvoorwerp toch?

15: ga picnicken in het park
daarvoor moet het weer meewerken! Maar ik heb er zin in, een boek mee, onze nieuwe laptop met zowaar een werkende accu en natuurlijk de camera!

16: pluk bloemen
Wederom, het weer! Ik vind het een beetje jammer om lentebloemen te plukken nu alles net weer aan het bloeien is gegaan!

17: bak Cupcakes en versier ze mooi
Lekker! Misschien om te vieren als ik m'n examen Engels heb gehaald? Laat het me weten als je recepten hebt voor glazuur, dat heb ik nog nooit gemaakt!

18: schrijf een verhaal of gedicht
Gedaan!. En ik hebw at stripverhaaltjes getekend voor Wilma, telt dat als het schrijven van een verhaal?

19: na m'n examen Engels wat voor mezelf blijven leren.
Eerst m'n Engels, de examens zijn eind mei en nog n in juli. En iets zegt me dat ik me daarna op Frans ga richten :-) Ik heb wat taalcursussen besteld op cd-rom, aangezien meer vwo-vakken toch wel erg duur zou worden. Na m'n Engels ga ik m'n Frans, Duits en Spaans verbeteren en Italiaans leren, allemaal erg handig voor tijdens onze reizen! En misschien vind ik tijd om aan andere vakken te werken met behulp van boeken die we hebben en het internet. Na m'n examen Engels ga ik weer in de gaten houden of er interessante lezingen zijn, ik heb vorig jaar ontdekt dat ik dat toch wel erg leuk vind. Ik heb zoals gewoonlijk ook wat museumbezoeken gepland!

20: wat kijkkastjes afmaken
Hier ben ik niet aan toe gekomen, de herrie van buren is niet goed voor m'n knutselinspiratie.

21: alle projecten rond de oude foto's afronden
Hier heb ik een klein beetje aan gewerkt.

Ik heb niks gedaan aan de volgende punten:
22: het mapjessysteem bijwerken
23: Sintsite online krijgen
24: book of us van voor ons trouwen afmaken
26: site over de Rijn online krijgen
27: de achterstallige journalling in de foto-albums wegwerken en de gevonden spullen die in oude albums horen inplakken
28: huwelijks scrapalbum afmaken

Behalve het verzamelen van wat foto's die ik graag zou gebruiken voor de websites aar ik aan werk, dus een beetje vooruitgang wat dat betreft maar wat betreft het bouwen aan sites richt ik me nu vooral op m'n homepage.

Geplaatst op 02-04-2010.
Meer berichten over

Jouw reactie


compulsary, will not be shown.
to confirm sender; spam-protection.