Hi, my name is Thinkie, welcome to my blog!
I'm a student in cultural studies, a museum enthusiast, a scrapbooker and an art journaler. I love to travel within Europe and I enjoy photography. You can read more about me on my homepage.

Blog

Blog Archive

Categories:
Art (History)
Art Journalling
Books & Literature
Cupcake Mascots
Fantasy
Food
History
Inspiration
Life
Museums
Other Crafty Adventures
Other Cultural Studies stuff
Other Cultural stuff
Philosophy
Photography
Poetry
scrapbooking
Trips & Travels

LinkedIn-profiel van Thinkie Batenburg-Mets weergevenMe @ Linked-In

Me @ Pinterest

Check out Cupcake's Flickr account!
Thinkie.
Get yours at bighugelabs.com/flickr

My Youtube Channel

I enjoy:

Ali Edwards
Celine Navarro
Michelle LaPoint Rydell
Revlie
Marit
Elise Blaha
Annemarie
Les ateliers de Karine
Amy Tangerine
A Beautiful Mess
Balzer Designs
Bram's tea blog

And in Dutch I enjoy:

Maarten Batenburg
Museum Meermanno
Roeland van Wely

I live, I love, I create, I capture, I learn, I enjoy.

Bas Haring en de Pitloze Druiven

Van Maartens boekenbonnen kocht ik voor hem in de boekenweek 'Voor een echt succesvol leven' van Bas Haring, omdat ik heb ontdekt dat Maarten toegankelijke filosofische boeken wel aardig lijkt te vinden en omdat ik Bas Haring wel eens op tv heb horen praten en dat me wel aanstond en zijn boeken ooit door lezers aanbevolen werden op een mailinglist. Maarten vond het geloof ik een leuk hapje voor tussendoor en vermaakte zich ermee tijdens de vlucht naar Gran Canaria. Ik las het op de terugweg en na thuiskomst en vond het ook een aardig boekje.
Het boek is gn handleiding voor een succesvol leven maar onderzoekt de drijfveren naar succes die mensen hebben. Ik geloof niet dat ik naar de top wil, ik zou er zelfs liefst iets onder blijven hangen en sowieso is de top niet zo toegankelijk voor chronisch zieken die maar beperkte energie in hun bezigheden/werk kunnen steken. Maar in het dal kon ik m'n talenten niet genoeg benutten en me geen klimvaardigheden eigen maken, laat staan ze in de praktijk brengen, dus ik ben blij dat ik nu een heel klein stukje de berg op ben gekomen en hoop nog wel een eindje verder te klimmen.
Op facebook had ik laatst een aardige uitwisseling met ene R., me irl onbekend. Deze beweerde dat iedereen, bewust of onbewust, zucht naar roem. Ook Bas Haring trekt de vergelijking tussen succes en roem. Ik hoef niet zo nodig roem, als dat betekent met m'n kop op tv of paparazzi achter me aan. Te oppervlakkig, doe mij maar inhoudelijk. Wel vind ik het leuk om kennis en ervaring en minder zinnige zaken uit te wisselen met anderen en om waardering te krijgen voor dingen die ik goed doe. Liefst zijn dat dingen die zowel voor mezelf als voor anderen nuttig of plezierig zijn. En dat gaat makkelijker als je beroemd bent, in die zin, dat je enige autoriteit verkrijgt in je vakgebied zodat mensen je serieus nemen en je een platform van een redelijk formaat hebt. Maar dan liefst niet bij een groot publiek maar bij gelijkgestemden die zich met hetzelfde vakgebied of overlappende vakgebieden bezighouden. Een beetje achter de schermen dus. Dat valt niet echt binnen mijn definitie van roem. Maar dan zou ik mezelf wel als succesvol zien.
Terug naar succes, want je weet wel hoe dat gaat, als je je ergens mee bezighoudt kom je het ineens overal tegen. Zo ook in Intermediair #27 van 8-7-2011. In een artikel van Kees Versluis wordt beweerd dat bijna niemand echt bijzonder is en dat je je beter kunt richten op geluk dan op succes. Dat jezelf bijzonder achten een kenmerk is van jeugd en dat de ervaring wel anders leert. Yes, zowaar, overenthousiast was ik al, en nu blijkt ook mijn drang om alsnog als een soort spuit elf iets te willen bereiken een jeugdig kenmerk! ;-) Dat is dan wel een opkikker voor iemand die een feestje aan het plannen is voor haar 30e verjaardag en zich in sommige opzichten meer van middelbare leeftijd voelt. Ik hang de overtuiging aan dat iedereen op een of andere manier bijzonder is, mensen hebben immers verschillende talenten en persoonlijkheden en iedereen is wel goed in iets waar veel anderen minder goed in zijn, of dat nou iets zinnigs is of niet. Ikzelf dus ook, vind ik ;-) Ik denk dat het ook een kwestie is van op de juiste plek terechtkomen in je leven, waar je je competenties en talenten goed kunt benutten. Want zit je niet op de juiste plek en doe je niet datgene waar je hart van gaat juichen (en ik weet, het is een beetje luxe als je wel zo'n plek kunt bemachtigen) dan zul je sneller middelmatig zijn in wat je doet. Ik hoef geen grote vis te worden, als ik me maar als een visje in het water voel, liefst een gelukkig visje dat ook nog een beetje goed kan zwemmen. Momenteel is mijn mening wat dat betreft: blub!
En van de dingen die Bas Haring stelt in zijn boek is dat dingen die goed zijn in voortbestaan, dat ook doen, en dat dingen die niet goed zijn in voortbestaan, uit zullen sterven, ook al zijn ze in andere opzichten misschien wel even goed of beter dan het ding dat wel voortbestaat. Ik vraag me wel af hoe dat zit met pitloze druiven. Ik bedoel, druiven planten zich voort via pitjes, pitloze druiven zijn dus niet goed in zich voortplanten en daarmee lijkt het voortbestaan van de soort een onmogelijkheid... ok, hun voortbestaan (en ik neem aan, ontstaan) hebben ze te danken aan de mens, of dat lijkt me althans de enig mogelijke conclusie, maar ik blijf het raadselachtig vinden ;-)

Geplaatst op 12-07-2011.
Meer berichten over

Reactie van Annemarie

My life isn't motivated by a desire for fame, but if I were famous, i don't think I would mind too much.

Reactie geplaatst op 2011-07-13.

Jouw reactie


compulsary, will not be shown.
to confirm sender; spam-protection.