Hi, my name is Thinkie, welcome to my blog!
I'm a student in cultural studies, a museum enthusiast, a scrapbooker and an art journaler. I love to travel within Europe and I enjoy photography. You can read more about me on my homepage.

Blog

Blog Archive

Categories:
Art (History)
Art Journalling
Books & Literature
Cupcake Mascots
Fantasy
Food
History
Inspiration
Life
Museums
Other Crafty Adventures
Other Cultural Studies stuff
Other Cultural stuff
Philosophy
Photography
Poetry
scrapbooking
Trips & Travels

LinkedIn-profiel van Thinkie Batenburg-Mets weergevenMe @ Linked-In

Me @ Pinterest

Check out Cupcake's Flickr account!
Thinkie.
Get yours at bighugelabs.com/flickr

My Youtube Channel

I enjoy:

Ali Edwards
Celine Navarro
Michelle LaPoint Rydell
Revlie
Marit
Elise Blaha
Annemarie
Les ateliers de Karine
Amy Tangerine
A Beautiful Mess
Balzer Designs
Bram's tea blog

And in Dutch I enjoy:

Maarten Batenburg
Museum Meermanno
Roeland van Wely

I live, I love, I create, I capture, I learn, I enjoy.

In Juni... (see the post below for English)

...studeerde ik voor m'n tentamen. Ik ben nog steeds bezig met uitvogelen wat werkt. Studeren in m'n scrapkamertje betekent HEEL VEEL afleiding. Studeren in bed werkt soort van, het is de rustigste plek in het appartement, maar na een tijdje val ik in slaa. Echt, ELKE keer. Ik heb ME, ik kan het niet helpen, ik ben altijd moe genoeg om te slapen! Studeren in de woonkamer betekent soms dat Maarten muziek opzet of een film gaat kijken, en betekent altijd Aafje. Alhoewel ze wat beter wordt in rustig bij me liggen tussen het knuffelen en het likken van m'n voeten door. We hebben een appartement (of nog beter: een maisonette of eengezinswoninkje) nodig met nog een extra slaapkamer of een mooie aparte hoek in de woonkamer of slaapkamer om te studeren! Begin juni bezochten we onze hypotheekadviseur en hij maakte m'n dag helemaal goed door ons te vertellen dat we ons zoiets kunnen veroorloven. Het zal wel even duren voor we ons appartement te koop zetten, en vervolgens duurt het vast lang voor het verkocht is gezien de huidige huizenmarkt, dus het zal wel volgend jaar worden voor we verhuizen, maar verhuizen zullen we!

...droeg ik veel rokken en jurken!

Ik voelde me wat ongemakkelijk, zo schaars gekleed, ik heb waarschijnlijk sinds 1999 niet zo'n korte jurk gedragen. En een jurk met schouderbandjes, zonder mouwen? Dan hebben we het waarschijnlijk over de jaren '80... Mijn oude spijkerjasje, dat ik laatst achterin de jassenkast vond, gaf me het zelfvertrouwen om boodschappen te gaan doen. Zoals ik al eerder zei: niet op de blubberbenen letten ;-)

Op weg naar de tramhalte na het bluesfestival. Ik was te netjes gekleed voor de gelegenheid ;-)

...ging ik naar Den Haag om een bezoekje af te leggen bij de vampier in het ziekenhuis (ik moest bloed laten prikken voor een bezoekje aan de reumatologe een paar weken later). Ik keek even bij de affichegalerij in de tramtunnel in Den Haag, waar grote afbeeldingen van postzegels te zien waren. De meeste daarvan kende ik al van het tot in den treure uitzoeken van postzegels in de jaren '90 (ik verzamel ze nog steeds soort van maar niet meer actief), dus ik keek niet lang.

...had ik een cadeaubon waarmee ik winkelde bij de Bijenkorf, waar ze een Paperchase-afdeling hebben, die ik vast al eerder heb genoemd.

...studeerde ik een paar uur op een bankje aan de Hofvijver en keek ik hoe het met de ganzenkuikens ging. Grote pluizige bollen waar op een onhandige puber-manier poten uitstaken. Schattig!
Groepen mensen klommen over het hekje en poseerden, staande in het struikgewas, met Johan van Oldenbarneveld. Ze bleken op een fotojacht te zijn.

...bezocht de laatste begeleidingsbijeenkomst voor de oriŽntatiecursus cultuuwetenschappen. Ik zal zowel de praktische/leerzame kant ervan missen, en hoe ze me structuur boden bij het doorwerken van de stof, als hoe leuk ze waren, ik heb geboft met zulke aardige medestudenten en begeleider! Maar ik kom ze nog wel tegen (en heb m'n medestudenten sindsdien alweer gezien), alhoewel niet tijdens regelmatige bijeenkomsten als deze.

...woonde ik met Maarten een vergadering bij in Amersfoort. Het duurde de hele middag en was nogal intens.

...woonde ik een dispuutavondje bij, waar een planning werd gemaakt voor de activiteiten van volgend jaar en wat lezingen werden gegeven.

...bezocht ik de Lakenhal in Leiden met drie medestudenten, we volgden een rondleiding en ik zag een deel van de Lucas van Leyden tentoonstelling waar ik bij mijn vorige bezoek in maart niet aan toe was gekomen.


Mooie lamp en deurlijst in Leiden (stadhuis).

...studeerde ik nog meer en had ik mijn eerste tentamen. Het duurt nog weken voor ik de uitslag krijg maar ik denk dat het wel aardig ging.

...Zag ik met Maarten Pirates of the Caribbean 4. Er was ondertussen een nieuwe tentoonstelling in de affichegalerij in de tramtunnel: Recht/Onrecht, met posters gemaakt door studenten kunstacademie.

...bezocht ik met Maarten (en de eerste dagen ook Maartens ouders) Gran Canaria. We hadden een huurauto en hebben heel wat van het eiland gezien. Later meer blogposts, zoals gewoonlijk!

Geplaatst op 02-07-2011.
Meer berichten over

Reactie van Marit

Jurken en rokken staan je goed Thinkie! Echt waar!!! Vooral de lange rok vind ik prachtig - maar ik ben dan ook 'een ouwe hippie'.... Leuk om op deze zondagmorgen weer even 'bijgepraat' te worden door jou!

Reactie geplaatst op 2011-07-03.

Jouw reactie


compulsary, will not be shown.
to confirm sender; spam-protection.