Hi, my name is Thinkie, welcome to my blog!
I'm a student in cultural studies, a museum enthusiast, a scrapbooker and an art journaler. I love to travel within Europe and I enjoy photography. You can read more about me on my homepage.

Blog

Blog Archive

Categories:
Art (History)
Art Journalling
Books & Literature
Cupcake Mascots
Fantasy
Food
History
Inspiration
Life
Museums
Other Crafty Adventures
Other Cultural Studies stuff
Other Cultural stuff
Philosophy
Photography
Poetry
scrapbooking
Trips & Travels

LinkedIn-profiel van Thinkie Batenburg-Mets weergevenMe @ Linked-In

Me @ Pinterest

Check out Cupcake's Flickr account!
Thinkie.
Get yours at bighugelabs.com/flickr

My Youtube Channel

I enjoy:

Ali Edwards
Celine Navarro
Michelle LaPoint Rydell
Revlie
Marit
Elise Blaha
Annemarie
Les ateliers de Karine
Amy Tangerine
A Beautiful Mess
Balzer Designs
Bram's tea blog

And in Dutch I enjoy:

Maarten Batenburg
Museum Meermanno
Roeland van Wely

I live, I love, I create, I capture, I learn, I enjoy.

Update 28/29-lijst (for English, see the post above!)

Het is november, tijd voor een update over m'n 28-dingen-te-doen-voor-ik-29-wordt-lijst!
Ik ga het niet allemaal afkrijgen. Dat is ok denk ik. In een jaar tijd kunnen dingen veranderen. Nieuwe prioriteiten en kansen doen zich voor. Mijn gezondheid is achteruit gegaan door externe factoren waar ik (vooralsnog) geen invloed op heb. Ik krijg nooit alles gedaan dat ik wil doen. Ik wil gewoon te veel. Zoveel dingen die ik moet doen, zoveel dingen die ik wil doen, en maar zoveel dingen die ik kÓn doen... Ik begon te stressen over m'n 28/29-lijst. Ik ben een 150-challenge begonnen. En meer en meer klusjes hebben hun weg naar mij gevonden. Terwijl ik steeds vermoeider raak. Ik heb de diagnose Fibromyalgie (FM) gekregen. Ik moet het al jaren hebben, ik had alleen geen preciese diagnose. Een van de professionals op dit gebied die ik tegenkwam zei me dat ik het rustig aan moet doen, niet teveel van mezelf moet verwachten. Dat zette me aan het denken over m'n lijst. Waarom heb ik hem gemaakt? Om mezelf uit te dagen en me te helpen me te focussen op m'n prioriteiten? Of om mezelf gestressed te maken?! Waarom bereikte ik geen betere resultaten?
Ik denk dat er gewoon teveel op de lijst stond. En er kwam nog meer op m'n toch al zware bordje te liggen, terwijl ik het al nauwelijks in de lucht kan houden. Veel van de dingen op m'n lijst zijn dingen die heel veel tijd kosten. Sommige ervan kosten meer dan honderd uur. Sommige minder, maar nog altijd meerdere dagen. Sommige vereisten omstandigheden waar ik geen controle over heb. En met het einde van het jaar in zicht, begon ik me te realiseren dat ik niet zou slagen. Tenminste, als alles van de lijst afkrijgen de enige manier was om het als een geslaagd project te beschouwen...
Het is mijn lijst. Ik bepaal de regels! Ik heb OPNIEUW geleerd dat ik op de lange termijn het beste werk als ik kan doen waar ik zin in heb zolang het maar productief is. Op die manier komt er het meeste werk uit m'n handen. Ik heb dat al eerder geleerd. Ik ben benieuwd hoe lang ik het dit keer zal onthouden. Want mijn vermoeide lijf en mijn snel enthousiaste en ge´nteresseerde persoonlijkheid zullen wel altijd blijven botsen. Ondanks dat ik heb geleerd om veel verwachtingen en dromen los te laten, blijft er nog altijd meer over dan ik ooit gedaan kan krijgen. Och, op een bepaalde manier bof ik. Dankzij Maarten, en soms anderen uit m'n naaste omgeving, heb ik de luxe dat ik het rustig aan kan doen. Dat ik veel van m'n tijd en energie kan richten op de dingen die ik leuk vind, die het meest belangrijk voor me zijn.
Ik heb al best veel van m'n lijst gedaan. En het jaar is nog niet voorbij. Ik ga het niet allemaal afkrijgen. Maar ik ga proberen om in ieder geval aan allemaal iets te doen en misschien krijg ik er nog een paar af. Misschien moet ik volgend jaar maar gewoon een doorlopende lijst beginnen, zonder tijdslimieten!

Zo, laten we het over voortgang hebben!

2: organiseer een knutselfeestje
Er staat een datum gepland voor een art journal workshop met Wilma en Petra!

3: houd een knutselretreat
Ik zou denken dat daar met het Entre Artistes weekend wel aan voldaan is!

6: maak een film(pje)
Ik heb de film optie van onze simpele digitale camera vaker gebruikt de laatste tijd, dat is een stap in de goede richting!

7: maak een groot scrapbookalbum van vˇˇr 2010 af (geen mini)
Ik heb aan pagina's voor mijn 2003-album gewerkt, ik denk dat ik dat album voor het einde van het jaar af kan krijgen, nog maar een paar lo's te gaan!

9: mezelf door Keri Smiths boek 'how to be an explorer of the world' heenwerken
Ik pas op een huis momenteel en heb de spullen hiervoor meegenomen, misschien kom ik er de komende dagen aan toe om eraan te werken!

10: een inspirationwire of -board maken
Ik heb je m'n inspiratietouwtje laten zien in september en heb sindsdien meer ansichten verzameld zodat ik wat af kan wisselen zodra ik daar zin in krijg.

12: bouw een zandkasteel voor Cupcake en/of Mini Cupcake

OkÚ, het kan mooier, maar ik had alleen m'n handen om mee te werken ;-) Scheveningen, 30 oktober.

14: naai een kledingstuk of gebruiksvoorwerp
Ik ben bezig met twee projectjes en heb vandaag wat vorderingen gemaakt! Beide zijn cadeautjes dus ik kan er verder nog niks over vertellen, ik laat ze later zien!

19: na m'n examen Engels wat voor mezelf blijven leren, bijv. Duits, Latijn, wiskunde
Ik heb in september en oktober aan m'n Frans gewerkt. Het stelt nog steeds niet veel voor maar het is zeker verbeterd. En m'n Duits ook! Ik volg vanaf morgen een cursus kunstgeschiedenis middeleeuwen. En ik heb grote plannen voor de toekomst!

21: alle projecten rond de oude foto's afronden
Dit is een van de projecten die ik niet af ga krijgen. Deels omdat ik hierin afhankelijk ben van Frank die de data van alle foto's van toen ik klein was voor me uitzoekt (dat doet hij tot nu toe prima!), deels omdat er na het overlijden van Ine een hele tas vol foto's mijn kant op is gekomen die gescand moeten worden. Maar ik heb eraan gewerkt! 23: Sintsite online krijgen
Dit zou daarvoor een mooie tijd zijn, met Sinterklaas in aantocht! Ik heb eraan gewerkt maar heb hem nog niet af!

Geplaatst op 14-11-2010.
Meer berichten over

Reactie van Annemarie

That's a lot to have accomplished so far. Remember, you know your limitations. Listen to your body. I am sure you will make it through most of you to do list.

Reactie geplaatst op 2010-11-14.

Reactie van Maarten

Mooi persoonlijk stukje.

Reactie geplaatst op 2010-11-15.

Jouw reactie


compulsary, will not be shown.
to confirm sender; spam-protection.