Hi, my name is Thinkie, welcome to my blog!
I'm a student in cultural studies, a museum enthusiast, a scrapbooker and an art journaler. I love to travel within Europe and I enjoy photography. You can read more about me on my homepage.

Blog

Blog Archive

Categories:
Art (History)
Art Journalling
Books & Literature
Cupcake Mascots
Fantasy
Food
History
Inspiration
Life
Museums
Other Crafty Adventures
Other Cultural Studies stuff
Other Cultural stuff
Philosophy
Photography
Poetry
scrapbooking
Trips & Travels

LinkedIn-profiel van Thinkie Batenburg-Mets weergevenMe @ Linked-In

Me @ Pinterest

Check out Cupcake's Flickr account!
Thinkie.
Get yours at bighugelabs.com/flickr

My Youtube Channel

I enjoy:

Ali Edwards
Celine Navarro
Michelle LaPoint Rydell
Revlie
Marit
Elise Blaha
Annemarie
Les ateliers de Karine
Amy Tangerine
A Beautiful Mess
Balzer Designs
Bram's tea blog

And in Dutch I enjoy:

Maarten Batenburg
Museum Meermanno
Roeland van Wely

I live, I love, I create, I capture, I learn, I enjoy.

Brieven - J.R.R. Tolkien

Over dit boek, dat ik in vertaling las, heb ik een hele tijd gedaan, ik denk wel zo'n anderhalf jaar. Af en toe las ik er wat in. Als Tolkien-fan was het erg leuk wat meer te weten te komen over de man achter de boeken en vooral over de achtergronden van zijn werk. er zit wel veel herhaling in, op zich geeft dit inzicht in hoe de gedachten achter de werken zich ontwikkelden maar dit maakte het minder leuk om achter elkaar door te blijven lezen, het gebeurt me niet vaak dat ik vergeet waar ik ben in een boek maar hierbij was een bladwijzer geen overbodige luxe geweest, soms zat ik stukken te lezen die ik al eerder gelezen bleek te hebben. Ik vond het steeds heen en weer bladeren voor de noten vervelend. Maar ik heb nu meer inzicht in de verhalen, en heb en passant ook nog wat stukjes en beetjes filologische kennis opgedaan.
Ik zou dit boek aanraden aan de liefhebbers van Tolkiens werk, maar voor wie nog niks van hem gelezen heeft of enkel 'In de Ban van de Ring' en/of 'De Hobbit' lijkt me dit weinig interessant en te taai.

Geplaatst op 11-09-2010.
Meer berichten over

Reactie van Marit

Ha, een andere Tolkien fan... dat had ik natuurlijk kunnen weten! Ja, ik heb dit boek al jaren in de kast staan (en al het andere werk). Ik ben namelijk afgestudeert op "In de ban van de ring" (met creatief werk gebaseerd op dat verhaal) ergens in de jaren 80 en natuurlijk weet je al dat ik in het bezit ben van de "one ring" (of niet? dan zie hier www.maritscrapworld.com/blog/?p=2282 en hier: http://www.maritscrapworld.com/blog/?p=2328 Ik heb de brieven jaren terug gelezen, maar je maakt me weer nieuwsgierig.... toch maar weer eens in neuzen van de winter!

Reactie geplaatst op 2010-09-11.

Jouw reactie


compulsary, will not be shown.
to confirm sender; spam-protection.