Hi, my name is Thinkie, welcome to my blog!
I'm a student in cultural studies, a museum enthusiast, a scrapbooker and an art journaler. I love to travel within Europe and I enjoy photography. You can read more about me on my homepage.

Blog

Blog Archive

Categories:
Art (History)
Art Journalling
Books & Literature
Cupcake Mascots
Fantasy
Food
History
Inspiration
Life
Museums
Other Crafty Adventures
Other Cultural Studies stuff
Other Cultural stuff
Philosophy
Photography
Poetry
scrapbooking
Trips & Travels

LinkedIn-profiel van Thinkie Batenburg-Mets weergevenMe @ Linked-In

Me @ Pinterest

Check out Cupcake's Flickr account!
Thinkie.
Get yours at bighugelabs.com/flickr

My Youtube Channel

I enjoy:

Ali Edwards
Celine Navarro
Michelle LaPoint Rydell
Revlie
Marit
Elise Blaha
Annemarie
Les ateliers de Karine
Amy Tangerine
A Beautiful Mess
Balzer Designs
Bram's tea blog

And in Dutch I enjoy:

Maarten Batenburg
Museum Meermanno
Roeland van Wely

I live, I love, I create, I capture, I learn, I enjoy.

28/29 Nederlands (for English, see the post above)

Herinner je je mijn lijst van 28 dingen te doen voor ik 29 wordt? Tijd voor een update!

10: een inspirationwire of -board maken
Ik heb een inspiratiewire (of beter: touwtje ;-) ) gemaakt met kaarten die ik de laatste paar maanden heb gekocht en gekregen.

12: bouw een zandkasteel voor Cupcake en/of Mini Cupcake
Ik ben inmiddels op het strand geweest maar het was donker en druk... Binnenkort foto's van het vuurwerk waar we die avond naar keken!

15: ga picnicken in het park
Dus ik organiseerde een picknick. Alweer. En het regende. Alweer. We hadden een hele leuke middag, maar in plaats van een picknick werd het een buffet binnen.

En toen was het gisteren goed weer, dus we besloten met ons tweeŽn een spontane picknick in het park te houden. We namen gewoon ons avondeten mee.


Ik ben weg van deze foto die Maarten nam!

Het licht van de ondergaande zon gaf sommige bomen in het park een gouden glans. Dit park in de buurt te hebben is een van de leuke dingen van hier wonen!

17: bak Cupcakes en versier ze mooi
Wat dacht je hiervan?! En hiervan?! :-) Ik heb een hoofd vol bakplannen maar ik probeer het een beetje in evenwicht te houden met een poging om af te vallen ;-)

19: na m'n examen Engels wat voor mezelf blijven leren, bijv. Duits, Latijn, wiskunde
Ik heb de laatste tijd een aantal musea bezocht, redelijk wat boeken en tijdschriften gelezen en mijn Duits en Frans is wat verbeterd.
Als kind wilde ik schrijver worden. Toen ik ongeveer 11 was, werd mijn interesse gewekt door de archeologie. In de jaren daarna verwerd dat langzaam tot een meer algemene interesse in geschiedenis. Ik las boeken, bezocht musea en had een aantal jaar een abonnement op de 'Scarabee', wat nu Archeologie Magazine is, waarop ik vorig jaar een abonnement won (ik kreeg toen het afliep een goede aanbieding en heb het verlengd). Ik ben er vrij zeker van dat als mijn gezondheid het niet had verhinderd, ik geschiedenis was gaan studeren. Er zijn opties voor een deeltijdstudie bij de Universiteit Leiden, ongeveer drie kwartier reizen vanaf hier met het OV, maar zelfs dat kost zo'n 25 uur in de week en dat is helaas te veel. Met lezen, musea bezoeken, lezingen bijwonen en op het internet surfen pik ik steeds overal stukjes kennis op. Maar ik blijf dromen... Laatst had Francien een interessante suggestie: waarom zou ik niet proberen uit te vinden welke boeken er bij een studie geschiedenis worden gebruikt en die lezen? Als ik niet kan krijgen waar ik van droom, waarom dan niet op die manier proberen er een beetje van mee te krijgen? Het bleek vrij makkelijk om uit te vinden welke boeken er worden gebruikt. Dus ik nam m'n boekenbonnen die ik laatst had gekregen als dank dat kat Ko bij ons mocht logeren in juni en ging naar een boekhandel in Leiden die studieboeken verkoopt. Ik kocht een boek over de middeleeuwen, een interessante periode en ik hoop binnenkort wat lezingen over middeleeuwse kunst bij te wonen, dus dit is een mooie manier om me daarop voor te bereiden! Ik kwam erachter dat ik al twee van de boeken van de lijst heb. En je blijkt sommige van de colleges ook als toehoorder bij te kunnen wonen, je krijgt er dan geen studiepunten voor en hoeft geen werk in te leveren of tentamens te maken. Het is niet goedkoop maar realistischer qua gezondheid en budget dat een echte universitaire studie, dus wie weet ooit? Op dit moment ben ik in ieder geval blij dat ik mijn droom weer een klein stapje dichter heb kunnen benaderen! Ik heb de rest van de boeken op mijn verlanglijst gezet en hopelijk zal ik er een aantal per jaar kunnen kopen!

24: book of us van voor ons trouwen afmaken
Klaar!

28: huwelijks scrapalbum afmaken
Ik heb meerdere LO's gemaakt voor dit album, kijk maar hier en hier.

Geplaatst op 06-09-2010.
Meer berichten over

Jouw reactie


compulsary, will not be shown.
to confirm sender; spam-protection.